Een overweldigende week

Het is overweldigend. Het is gewoon fantastisch. Het is echt heel, heel, heel erg mooi. Ik zei gisteren al tegen de vrijwilligers 'Oh, morgen weer terug naar de realiteit.' Daar zie ik wel tegenop..

Geef gas, harder, harder!

"Elk jaar rijden we de kinderen. Dat is zulk dankbaar werk. We doen het om hen een plezier te doen. Dat is echt heel belangrijk. Ze hebben al zo veel ellende gehad. Als Tante Lenie belt en vraagt of we willen komen. Dan komen we.'

Lachen en uilen

'Mijn motivatie om dit te doen is om echt iets te betekenen voor de kinderen, zegt Diana Klooster, valkenier van De Havikshoeve. 'Dat doe ik met mijn passie voor de uilen. Die heb ik al van jongs af aan.'

Met loeiende sirenes

'Ieder jaar probeer ik andere collegae mee te nemen,' zegt Bram van Doorne. 'Zodat zij deze ervaring ook kunnen meemaken. Die ervaring is het toveren van een lach om het gezicht van kinderen die een hoop ellende meemaken.

Mensen

Wij eisen ijs!

Een ontmoeting met Tante Lenie enkele jaren terug bij het zweefvliegveld in Malden. Daar staan Rutger en Els Mercedes met hun nieuwe ijskar. De kinderen zijn er een dagje uit met hun gezinnen, samen met Tante Lenie.

Loslaten en opladen

Juist in deze week kunnen ouders de zorg voor hun zieke kind loslaten en weer aan zichzelf toekomen. Tijdens deze week neem ik de verpleegkundige zorg over van de ouders.

Kind zijn

Aan het einde van de dag die big smile van de kinderen. Daar doe je het voor. Dat vind ik geweldig. Aan het woord is Henk, de vrijwillige boswachter van het Avonturenbos

Een gezin

'Het is een gezin; Overweldigend. Dat is het Tante Lenie gevoel.' Een eerste reactie na de gezinsweek van Luc Kuijpers.